Hotellmiljöer att inspireras av

När man är på resande fot är hotellvistelsen en av de viktigaste detaljerna för att det ska bli en lyckad resa.

Hur många av oss har inte vistats i hotellmiljöer som inte riktigt hållit den standard vi trodde att de skulle ha? Dålig service från personalen, medelmåttig frukostbuffé och obekväma sängar kan tyvärr göra hela semesterresan till ett tråkigt minne.

Borta fast ändå hemma

Som tur är finns det runt om i Sverige hotell som förstår innebörden av att erbjuda sina gäster bekväma interiörer och trivsamma miljöer att vistas i. Ett av dem som verkligen sticker ut är ABC Strand City Hotell i Örnsköldsvik. Här har man lagt fokus på att skapa en hotellmiljö som ger samma känsla som hemma – fast med den service du förväntar dig av ett hotell. Varje rum är unikt inrett, precis som i ett riktigt hem och passar affärsresenären såväl som barnfamiljen.

Hotellet är centralt beläget och det är lätt att ta sig ut i naturen såväl som runt i staden. Gratis kaffe, juice och kakor finns alltid tillgängligt i loungen som även alternerar som frukostmatsal. Hemtrevnaden som infinner sig beror nog på att hotellet inte tillhör någon hotellkedja och har varit familjeägt ända sedan verksamheten startades 1989.

Tidlös lyx

Ett annat hotell som erbjuder sina gäster en unik boendeupplevelse är Hotel Eggers i Göteborg. Hotellet har cirka 70 rum inredda i klassisk stil. Eleganta och antika mattor, parkettgolv och kristallkronor får det att kännas som att man har åkt tillbaks i tiden. Miljön har verkligen en personlig prägel som du inte kommer att hitta på andra hotell.

Hotellet har även ett väldigt centralt läge precis vid Drottningtorget och ligger i närheten av Centralstationen. En perfekt hotellmiljö för både turister och dem som reser i jobbet. Byggnaden är dessutom kulturskyddad och befinner sig i vad man numera kallar för ”gamla Göteborg”. Bor du på det här hotellet garanteras du alltså en historisk upplevelse.