Resa till Borlänge

Borlänge har mycket att bjuda på för dig som vill ha semester på hemmaplan. Det går att ta sig till Borlänge på flera olika sätt och du kan boka in aktiviteter redan innan du åker.

Resan

Denna blogg tipsar om att du behöver inte bestämma datum för att få veta vad din flygbiljett ska kosta. Det är bra att få se en spridning av flygpriserna under flera veckor eller månader för att veta när du kan resa som billigast.

Om du ska bila finns det flera rutter att ta, studera kartorna och se vilken väg ni ska köra. Titta inte bara på körtiden, vad finns det runtomkring vägarna? En rutt kanske tar lite längre tid men har fler vägkrogar och rastplatser. E4:an är bra om du ska ta dig fram snabbt men det finns inte så mycket att se och turistmålen är ofta inne i byar och samhällen som E4:an bara passerar förbi.

Att göra

Ett stopp för hela familjen är Torsångs Kyrka i Dalarna som har behållit sitt utseende genom många hundratals år. Den sägs vara från 1300-talet och har fått namnet “Torsång” eftersom platsen var tidigare tillägnad offer åt guden Tor.

Eller så gör ni något lite mer aktivt och besöker en trampolinpark, för inträdeskostnaden kan ni testa flera olika saker. Det finns dodgeboll, balansera på lina, falla ned i hav av skumgummi, hinderbanor och freejump från trampolin till trampolin.

Gillar ni djur och vill hälsa på en struts eller hundra? På Sahlins Struts finns ett litet lekland, strutsar som ni kan mata och hälsa på, hälsovårdsbutik och ett litet café där de har bakat med strutsägg.