Små, men lyxiga hotellrum

Många som är ute och reser söker efter små, prisvärda övernattningsmöjligheter. Rummen behöver inte vara stora, men ska ändå rymma det viktigaste, så som en säng, en förvaringsmöbel, en skön fåtölj och en mindre skrivplats. Det ska vara skönt att övernatta, men samtidigt behövs det någonstans där man kan lägga upp saker ur väskan.

En skrivplats är praktiskt för att ställa datorn på, så att man kan läsa sin e-post på kvällen, se en film och stämma av nyhetsflödet på nätet. Det kan också kännas skönt att slå sig ner i en bekväm fåtölj och sträcka ut sina kvällströtta ben. Problemet med små ytor kan vara att det kan svårt att få rum med allt utan att det ser överfyllt ut.

Tidningen Sköna hem tar upp hur man skapar en lyxig hotellkänsla även för hemmet om man så vill. Sängen är förstås huvudsaken, för utan en bekväm säng blir det inga återkommande gäster på ett hotell. Sängen får gärna vara av en kontinentalmodell med ett antal resårmadrasser och antingen ha en fast gavel eller en gavel som är fästad i väggen. I den bör både kuddar att sova på och som ryggstöd finnas och även sänglinnets kvalitet är viktig.

Mjuka mattor och gardiner gör att ljudnivån dämpas och att man kan sova gott. Om gardinerna går från golv till tak gör det att rummet upplevs som större och högre i tak. Dämpad belysning som är fäst på väggen och en taklampa sparar ytterligare plats och en mjuk matta att sätta fötterna på när man vaknar är skönt. Det ger gästen en varm och ombonad känsla.

Om rummets färger går i en ljus, neutral färgskala utan mönster så kommer det också att upplevas som större. Hotellinredningar som är ett bra alternativ för små hotellrum finns hos PMIAB.